הבית לפיתוח האדם והקריירה
OPEN
הבית לפיתוח האדם והקריירה
A girl in a helmet crosses a suspension bridge over a mountain gorge on clear day

להתפחד

בתקופה הזו מפלס הפחד עולה אצל כל אחד מאיתנו לגבהים… פחדים חדשים נוספו לאלו הקיימים, נוכחים, מעמיקים. 

 

מעבר למלחמה במדינה, מתקיימת מלחמה נוספת בתוכנו,  מי ינהל את את מי?

השגרה , התפקוד , התקווה והאופטימיות או הפחד, החרדה והפסימיות כאילו באמת יש כאן "אנחנו" מול "הפחד". "שגרה רגילה" מול "שגרת חירום"?

 

בתהליכי הייעוץ, אנחנו פוגשים לאחרונה אנשים רבים ששואלים שאלות שלא שאלו את עצמם קודם לכן, שאלות קריירה, פרנסה ומימוש שזורות בשאלות על זהות, מקום מגורים, שייכות וביטחון ביתר שאת.

 

זה לא רע או טוב, שחור או לבן, יש בהתמודדות עם הפחד גם פתח להזדמנויות,  ליצירתיות, ליצרנות, לתושיה ולאומץ. כ שכל כך הרבה דברים מתפרקים לפעמים נוצר בנו צורך/ הכרח לקחת שליטה ולהחליט יותר באומץ על חיינו.

 

רבי נחמן מברסלב אמר:

 

"ודע, שהאדם צריך לעבור על גשר צר מאוד מאוד. הכלל והעיקר שלא יתפחד כלל"

(מתוך ליקוטי מוהר"ן, תנינא מ״ח:ב׳:ז׳)

 

כן , אנחנו עומדים כבר תקופה על גשר צר מאוד. מאוד!  אנחנו עומדים בו כעולם, כמדינה, כקהילה,כמשפחות, כזוגות  וכבני אדם פרטיים.

כן, אנחנו מפחדים ואנחנו גם מתפחדים ( אפשר שלא ?)

 

מה ההבדל בין לפחד ל"להתפחד" ?

 

"פחד"  הוא משהו כביכול יותר אוביקטיבי ואוניברסלי. ואילו "להתפחד" – הוא בעצם פועל  אקטיבי שבו כל אחד מאיתנו מתבטאים הפחדים,  תהליכי ההתפחדות הפנימים שלנו – זה תהליך העיבוד הדינמי של הפחד שעובר בתוכנו, לעיתים מעין "טורנדו" אישי פנימי. אינטניסיבי.

 

אנחנו פוגשים אנשים עם  תחושה לא נעימה בתקופה הזו, עם הרבה שאלות למי יש פחד לגיטימי יותר?

האם כל שאר הפחדים שלא קשורים למלחמה לגיטימים? האם הביטוי של הפחד שלי יכול להיות שונה מביטוי הפחד של אחרים? האם הפחדים שלי או דרכי ההתמודדות שלי עם הפחד מעוררים תחושת אשמה וביקורת? מה הדרך הכי נכונה לי להתמודד עם פחדיי?

 

ההתפחדות– היא מעין צבא פנימי שלנו של מלא חיילים של מנגנוני ההגנה שלנו סביב מה שנתפס אצלנו כאיום ( אמיתי או מדומה, זה לא תמיד משנה..) לחימה פנימית להסיר את איום הפחד או לא לחוות  את הפחד בעוצמה ותדירות גבוהה במגוון סוגים של מלחמות פנימיות.

 

המילה פחד כשהפוכים בה. נמצאת המילה דחף…

לפעמים הפחד ידחוף אותנו להתכנסות ולשמירה מכל משמר על הקיים,  אבל לפעמים יש בו מנוע לדחוף אותנו להיות אקטיביים ולעשות שינויים –  מבחירה או מכורח.

 

חלק מהעבודה שלנו עם אנשים שמגיעים לתהליך בתקופה הזו, זה לתת רשות ולהיות בדיאלוג עם "ההתפחדות" האישית שלהם. כל מה שעולה שם בתוכנו, הוא לגיטימי , הוא שלנו, לאף אחד אין ריבונות על "מותר ואסור" בממלכת ההתפחדות שלנו!
תחפשו ואל תוותרו למצוא את הדרכים להקל על החוויה המורכבת, המתישה והמבלבלת הזו. זוהי מערכת שמטרתה הבסיסית היא טובה, לשמור עלינו, לבקש מאיתנו לעיתים באופן אסרטיבי מדי תשומת לב, אזעקה פנימית שמפעילה את הגוף והנפש ומבקשת מאיתנו  לחוות , לפעמים להתמסר ולשהות ולעיתים- לפעול , ליזום, ליצור ולשנות איפה שרק אפשרי ונכון לנו להקלה וריפוי להווה ולעתיד.

 

ו.. אמן שנצליח  למצוא ולעבור את הגדה השנייה של ה"גשר צר מאוד"-  כפרטים וכמדינה בתקופה זו.

 

אז אם בנוסף למלחמה המדינית/ ביטחונית אתם חווים מלחמה פנימית סביב שאלות פרנסה, עבודה, קריירה ומימוש אנחנו כאן עבורכם לעזור לכם למצוא את השביל גם כשנסיבות שבילי המציאות "החיצונית " משתנות ולא ברורות.

אהבתם את המאמר? שתפו עם חברים או ברשתות

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

רוצים לשמוע עוד - השאירו פרטים ונציג מטעמנו יחזור אליכם

דילוג לתוכן